Alle collecties
Veiligheid
Hoe bescherm ik mijn crypto tegen online diefstal?
Hoe bescherm ik mijn crypto tegen online diefstal?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Crypto heeft ons financiële vrijheid gebracht. We zijn niet meer afhankelijk van banken om onze tegoeden te beheren, noch kunnen zij de baas spelen over ons geld. Maar bij deze vrijheid komt ook zelfverantwoordelijkheid kijken, en de taak om onszelf te beveiligen.

Zeker online, waar scams soms ontzettend veel lijken op het echte werk, moet jij jezelf en je crypto goed beveiligen. Niemand wil slachtoffer worden van fraude of identiteitsdiefstal, en daarom geven wij jou 10 tips om jezelf online te beveiligen.

  1. Gebruik sterke wachtwoorden en verander ze regelmatig. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. We raden je aan een wachtwoordmanager te gebruiken om complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan.

  2. Wees online heel voorzichtig met het delen van persoonlijke gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer. Deel deze alleen wanneer het noodzakelijk is. Wij raden je aan om jouw privacy-instellingen op sociale media en andere websites in te stellen op privé.

  3. Gebruik Antivirus programma's om jouw computer en mobiele apparaten te beschermen. Malware zoals keyloggers kunnen aflezen wat je intypt, dus ook jouw wachtwoorden.

  4. Wees voorzichtig bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken en log niet in op gevoelige accounts wanneer je deze gebruikt. Gebruik altijd een VPN als je gebruik wilt maken van openbare netwerken. Openbare computers of apparaten raden wij ook af.

  5. Maak altijd gebruik van meerdere beveiligingslagen om jouw accounts te beschermen. Voorbeelden zijn: Google Authenticator en SMS codes.

  6. Koop crypto wallets alleen bij erkende platformen en niet tweedehands. Zo voorkom je dat anderen toegang krijgen tot jouw crypto.

  7. Download geen bijlagen van onbekenden platformen om te voorkomen dat malware jouw computer infecteert. Schakel automatische bestandsdownloads in jouw webbrowser uit.

  8. Update regelmatig jouw software, antivirus en besturingssysteem om kwetsbaarheden en exploits te voorkomen.

  9. Streef ernaar dat jouw gesprekken, zoals e-mail, berichten-apps en videogesprekken, beveiligd zijn met een encryptie. Hierdoor kunnen gesprekken niet afgelezen worden door een derde partij.

  10. Blijf altijd op de hoogte van de nieuwste soorten bedreigingen en trends. Lees je in over de verschillende soorten fraude in onze andere artikelen in de kennisbank.

Was dit een antwoord op uw vraag?