Alle collecties
Wallets
Wat is een passphrase?
Wat is een passphrase?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een passphrase is een reeks van woorden die als wachtwoord wordt gebruikt om de toegang tot een systeem of service te beveiligen. Passphrases worden vaak gebruikt in plaats van traditionele wachtwoorden omdat ze doorgaans langer en complexer zijn, waardoor ze moeilijker te raden of te kraken zijn.

Om die reden worden ze ook gebruikt voor het beveiligen van software wallets. De passphrase, ook wel recovery phase of seed phrase genoemd, bestaat vaak uit een reeks van 12 of 24 woorden dat wordt gegenereerd wanneer er een nieuwe software wallet wordt aangemaakt. Deze kan je gebruiken wanneer je jouw wachtwoord vergeet of toegang tot het apparaat waar je wallet op staat kwijtraakt. Het is dus eigenlijk een soort back-up voor je wallet.

Het is belangrijk om je passphrase veilig te bewaren en met niemand te delen. Als iemand namelijk jouw passphrase bezit of heeft onthouden dan hebben ze direct toegang tot jouw crypto. Bij sommige software wallets kan je naast de passphrase ook een wachtwoord of extra passphrase instellen, wat een extra beveiliging biedt.

Wij adviseren onze premiumleden dan ook om de passphrase op te schrijven en op een veilige plek te bewaren. Zoals een kluis of een andere veilige locatie in het huis. Sommige mensen kiezen ervoor om het op een usb te zetten of een beveiligde online opslagdienst.

Wees uiterst zorgvuldig met welke methode je gebruikt, want dit is de enige manier om toegang te krijgen tot je crypto. Als je jouw passphrase vergeet of het apparaat waarop de passphrase staat kwijtraakt, dan ben je permanent de toegang tot jouw coins kwijt.

Je kan ervoor kiezen om een product aan te schaffen zoals de Billfodl, een stalen case waarin jouw passphrase veilig is van vuur- en waterschade. Het product heeft een gekke naam maar is het zeker waard, want helaas zit ongeluk in een klein hoekje.

Was dit een antwoord op uw vraag?