Alle collecties
Wallets
Wat is een Software wallet?
Wat is een Software wallet?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een software wallet is een digitale wallet waarmee je crypto kunt opslaan, verzenden en ontvangen. Het wordt een software-wallet genoemd omdat het een programma is dat je op jouw computer of smartphone installeert.

Software wallets zijn handig omdat je jouw crypto kan beheren vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Ook blijf je controle houden over jouw private keys waarmee je toegang hebt tot je crypto. Dit betekent dat je volledige controle hebt over jouw geld en niet afhankelijk hoeft te zijn van een derde partij, zoals een exchange, om ze te beheren.

Wij raden onze leden altijd af om hun coins op een exchange te houden als ze niet van plan zijn te traden, maar ze op een software of hardware wallet te houden. De recente gebeurtenissen zoals het omvallen van en FTX en de problemen rondom andere exchanges is precies de reden waarom jij jouw crypto op een eigen wallet moet opslaan.

Software-wallets zijn er in verschillende vormen, waaronder desktop wallets, mobile wallets en web wallets. Bekende wallets zijn onder andere Exodus en Metamask. Exodus is een desktop/mobile wallet waarin je jouw coins kan opslaan, staken en omzetten naar andere coins.

MetaMask is een web/mobile wallet welke je kan gebruiken om te verbinden aan een decentrale exchange zoals Uniswap. Dit is handig als je snel wil swappen van coins.

In tegenstelling tot hardware wallets zijn software wallets gevoelig voor phishing en andere pogingen tot het stelen van jouw coins. Overweeg daarom ook een Hardware wallet aan te schaffen als je jouw coins voor de lange termijn opslaat.

Was dit een antwoord op uw vraag?