Alle collecties
Wallets
Wat is een Hardware Wallet?
Wat is een Hardware Wallet?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een hardware wallet is een apparaat dat cryptocurrency opslaat in een veilige, offline omgeving. Hardware wallets worden vaak beschouwd als de veiligste manier om cryptocurrency op te slaan. Het is speciaal ontworpen om jouw crypto te beschermen tegen online risico’s zoals hacking en phishing-aanvallen.

Not your Keys, Not your Coins

Wij raden onze leden altijd af om hun coins op een exchange te houden als ze niet van plan zijn te traden, maar ze op een software of hardware wallet te houden. De recente gebeurtenissen zoals het omvallen van en FTX en de problemen rondom andere exchanges is precies de reden waarom jij jouw crypto op een eigen wallet moet opslaan.

Wij geven de voorkeur aan hardware wallets over software wallets omdat ze een extra beveiligingslaag bieden die verder gaat dan wat beschikbaar is via software. Ze zijn essentieel voor diegenen die serieus bezig zijn met crypto en ervoor willen zorgen dat hun coins beschermd zijn tegen risico’s

Hardware wallets werken door een private key te genereren, een soort super wachtwoord die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het beheren van jouw coins. Deze private key wordt opgeslagen op de hardware wallet en is voor niemand anders toegankelijk behalve jijzelf, ook niet als het apparaat is verbonden met internet. Dit zorgt ervoor dat uw bezittingen veilig zijn, zelfs als jouw computer of telefoon is aangetast.

Was dit een antwoord op uw vraag?