Wat is Ledger?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ledger is misschien wel de beste hardware wallet die op de markt beschikbaar is. Met hun wallet kan je meer dan 5500+ crypto-activa beveiligen, opslaan en beheren, waaronder ook NFT's. Met inmiddels meer dan 5 miljoen verkochte producten is het ook een van de bekendste hardware wallets.

Bij Ledger kan je verschillende soorten en formaten wallets en accessoires bestellen. Op het gebied van hardware wallets bieden zij de Nano S Plus, Nano X en Stax aan.


Ledger Nano S Plus

De Nano S Plus is de goedkoopste wallet van Ledger en leuk voor beginners. De wallet support 5500+ coins en kan je gemakkelijk koppelen met de computer door middel van een USB-C. Heb je een Android? Dan kan je jouw Nano S via de kabel ook koppelen aan een Android toestel. Dit is helaas niet voor IOS beschikbaar.


Ledger Nano X (Aanbevolen)

De Ledger Nano X is de middelste wallet van Ledger en heeft onze aanbeveling. Deze wallet support net zoals de Nano S 5500+ coins maar maakt het verschil met een batterij en Bluetooth ondersteuning.

Met de Bluetooth kan je wireless gebruik maken van de wallet via je telefoon, en ben je niet afhankelijk van je computer. De batterij gaat 8 uur mee waardoor je on-the-go gemakkelijk gebruik kan maken van je wallet.


Ledger Stax

De Stax is de duurste wallet van Ledger, maar is wat betreft design ook een stuk uitbundiger. De wallet lijkt eigenlijk een beetje op een smartphone dankzij zijn touchscreen en hoge resolutie. Het is eigenlijk een modieuze versie, want naast de bovengenoemde features, wireless charging en een customisable vergrendelscherm, zijn de interne specificaties vergelijkbaar met de Nano X en S plus.

Let op: De Stax nog in voorverkoop en komt naar verwachting in maart 2023 uit.


De overeenkomsten

Alle wallets kunnen 500+ coins tegelijkertijd holden dankzij de Ledger Live App. Daarnaast zijn ze beveiligd met een Certified Secure Element (CC EAL5+) chip. Alle drie zijn ze compatibel met 50+ software wallets en ondersteunen ze NFTs van Ethereum en Matic via Ledger Live App.

Het verschil zit hem dus vooral in hoe praktisch het product is. De Nano S is het goedkoopst maar werkt niet zonder laptop. De Nano X kan je altijd onderweg gebruiken dankzij Bluetooth, en de Stax heeft een touchscreen om het gebruiken makkelijker te maken. Welke het beste bij jou past ligt dus met name aan hoe praktisch je het voor jezelf wil maken.

Was dit een antwoord op uw vraag?