Alle collecties
Bybit
Account Management
Hoe beveilig ik mijn Bybit account?
Hoe beveilig ik mijn Bybit account?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw Bybit account te beveiligen moet jij je al een account hebben gecreëerd. Hoe je een account aanmaakt lees in je in ons vorige artikel.


Navigeren naar Account en security

Ga naar de website van Bybit of open de app via je telefoon. In dit artikel maken we gebruik van een computer. Het kan zijn dat je opnieuw moet inloggen. Eenmaal ingelogd op je account via de computer zie je als het goed is het volgende scherm:

Klik op je grijze avatar en dan zie je een sidebar tevoorschijn komen. In die lijst staat vervolgens Account and Security. Klik daar op en dan kom je op het volgende scherm terecht:

Zoals je ziet is ons beveiligingsniveau laag en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is dit account slechts ter illustratie en gebruiken wij deze niet voor handelen, maar voor jou is het wel echt van belang. Scroll daarom naar beneden naar de Google Two Factor Authenticator (2FA), Anti-phishing Code en SMS Authentication. Deze gaan we alle drie instellen.


Google Two Factor Authenticator

De Google 2FA is een extra beveiligingslaag op jouw account. Dit is een 6-cijferige code die je via een app op je telefoon kan aflezen en waar alleen jij toegang tot hebt. Daarnaast is deze code maar 30 seconden geldig waardoor een hacker ook niet oneindig veel kansen heeft om de code te raden. De kans dat de hacker jouw code in een keer goed raad is 1 op 1 miljoen en dus vrijwel onmogelijk. Deze code vul je in wanneer je inlogt op jouw Bybit account.

Het opzetten van de 2FA is vrij makkelijk. Klik op settings en je krijgt een verzoek om je mailadres te bevestigen. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om weer een anti-bot test te doen en aapjes, stoplichten of boten aan te klikken.

Eenmaal je mail bevestigd krijg je een QR-code in beeld die je moet scannen met de Google 2FA app. Zorg ervoor dat je deze code ergens goed bewaard. Deze zal je nodig hebben als je telefoon bijvoorbeeld stuk gaat en je moet je account opnieuw opzetten.

De app kun je downloaden via de App Store of Google Play en heet Google authenticator. Je kan ook de Microsoft of een andere versie kiezen, maar in dit voorbeeld gebruiken wij die van Google. Rechts onderin de app zie je een plusje staan. Klik daarop en scan de QR code of vul de code handmatig in.

Je hebt nu succesvol jouw 2FA opgezet en ter bevestiging vraagt Bybit om deze in te vullen. Vul de 6-cijferige code in en druk op enter. Je krijgt nu een melding dat jouw 2FA succesvol is gekoppeld. Het kan zijn dat je wordt uitgelogd. Log opnieuw in en ga terug naar Accounts & Security.


Anti-phishing Code

Het voordoen van fraudeurs als vertrouwde partijen zoals PostNL, de overheid maar ook Bybit komt helaas te vaak voor. Daarom is een Anti-phishing code in het leven gebracht. Een code waarvan alleen jij weet wat dit is.

Stel je voor jouw anti-phishing code bij Bybit is “I love Crypto Insiders”. Alle emails die je van hen krijgt zal deze code bevatten. Krijg je een mailtje zonder jouw code of een totaal andere, dan kan je er vrij zeker van zijn dat dit een fraudeur is. De phishing code staat bovenaan of aan het begin van de mail. Kijk ook altijd naar de afzender van de mail.

Klik op settings en je wordt gevraagd om een code toe te voegen. Je ziet gelijk ook een voorbeeld van hoe de code eruit ziet in een mail. Maak er echt iets unieks van en niet iets zoals crypto. Anders maak je het veel te makkelijk voor fraudeurs. Heb je iets leuks en unieks bedacht? Klik dan op Confirm en je wordt gevraagd om je 2FA in te vullen. Dat gedaan zullen toekomstige mailtjes jouw anti-phishing code ontvangen.


SMS Authentication

Dit is net als de 2FA een extra laag beveiliging voor het inloggen op jouw account en het aanpassen van je gegevens. Wanneer je gegevens aanpast krijg je een smsje met een code die je moet invullen.

Klik op settings en vul de country code en jouw 06-nummer in. Vul daarna de 2FA code in en klik op confirm. Je moet nu weer een anti-bot test doen. Klik de juiste plaatjes aan en ga verder. Je krijgt nu een smsje gestuurd met een 6-cijferige code ter bevestiging. Soms kan het eventjes duren voordat je een sms ontvangt. Na een minuut kan je opnieuw om de sms vragen.

Vul de code in en je krijgt een bevestiging dat jouw 06-nummer is gekoppeld via de mail. Dit is gelijk het moment om te checken of je anti-phishing code klopt. Je bent ook weer uitgelogd, dus log opnieuw in. Ga terug naar de pagina waar we net waren en je zal zien dat jouw beveiliging nu op high staat. Nu kunnen we door naar de verificatie.

Tip: Voeg extra bescherming toe aan de Bybit app

Jouw Bybit app is natuurlijk al beschermd door de beveiliging van je telefoon, maar je kan ervoor kiezen om een extra beveiligingslaag toe te voegen bij het openen van de app. Dit kan een Face vergrendeling zijn of een patroon die alleen jij kent.

Open de app > klik op je avatar linksboven en ga naar Security. Daar kan je Face ID of Pattern Lock selecteren.


Met een beveiligd account kunnen we nu aan de slag met de verificaties-procedures oftewel KYC (Know-Your-Customer). In het volgende artikel lopen we door de verificatie procedures van Bybit.

Was dit een antwoord op uw vraag?