Alle collecties
Veiligheid
Hoe herken ik fraudeurs?
Hoe herken ik fraudeurs?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Fraudeurs maken vaak misbruik van bekende namen en bedrijven waaronder Crypto Insiders. Deze criminelen maken namelijk accounts aan met een naam die heel erg op dat van ons bedrijf of onze admins lijkt. Vervolgens nemen zij contact met je op en proberen ze je over te halen om geld te sturen of inloggegevens over te dragen.

Ondanks dat wij ons altijd inzetten om nep-accounts en fraudeurs te rapporteren en verwijderen, kunnen wij niet meer doen dan jullie zo snel mogelijk in te lichten. Het kan namelijk nog wel eens een tijd duren totdat bijvoorbeeld Discord of Instagram het account verwijdert. In de tussentijd heeft de fraudeur nog de tijd om gebruikers te contacteren en te beroven van hun zuurverdiende geld. Daarom is het belangrijk dat onze gebruikers ook fraudeurs kunnen herkennen.

Wij nemen geen contact met jou op, fraudeurs wel!

Deze criminelen zijn actief op zoek naar slachtoffers en zijn zelf ook op de hoogte van het feit dat hun account binnenkort gebanned kan worden. Daarom proberen zij in een korte tijd zoveel mogelijk mensen te contacteren door middel van privéberichten. Dit komt voor op elk platform; Twitter, Instagram, Discord en Telegram.

Wij als Crypto Insiders nemen nooit contact met jou op. Wij sturen geen berichten waarin wij jou vragen geld over te maken, in een project te investeren of wallet gegevens te sturen. Wanneer je wel een bericht van ons krijgt, dan weet je gelijk al dat het een fraudeur is. Ookal gebruikt de fraudeur een profiel foto van onze admins, wij nemen nooit contact op via privéberichten.

Wanneer je hulp nodig hebt vragen wij altijd onze gebruikers om contact met ons op te nemen en niet andersom. Voor hulp kan je terecht bij onze #💻helpdesk in Discord. In sommige gevallen, zoals winacties buiten Discord om, vragen wij jou contact op te nemen met ons maar wees op je hoede, want óók hier kunnen fraudeurs misbruik maken van de situatie. Dat doen ze door bijvoorbeeld ons account en winactie te imiteren. Dubbel check daarom altijd wat de officiële kanalen zijn van Crypto Insiders.

Nep of echt? Check altijd wat het officiële account is van Crypto Insiders?

Hier zie je twee screenshots van een Crypto Insiders Instagram account, een echt en een nep. Zie jij de verschillen?

Het is ontzettend verwarrend maar het officiële account is cryptoinsiders.nl en het nep-account is cryptoinsiders_nl. Het verschil in de naam is slechts één teken en voorderest lijkt het identiek op ons account, op een stukje tekst en het aantal posts na. Als je niet super bekend bent met ons Instagram account zou je haast denken dat het nep-account echt is.

Helaas gebeurt dit nog te vaak en komen de fraudeurs er soms mee weg ook. Wanneer jij contact wil leggen met ons raden wij je altijd aan om eerst te checken wat het officiële account is van Crypto Insiders.

Dit zijn de officiële kanalen van Crypto Insiders:

Wat te doen als je fraude vermoed?

Neem in dit geval altijd contact met ons op in de Discord omgeving. Je kan het beste in de premium omgeving een bericht delen, zodat de andere gebruikers ook op de hoogte zijn en/of je kunnen helpen. Stuur ook een bericht in #💻helpdesk zodat wij op de hoogte zijn van de situatie en wij kunnen aangeven of het account daadwerkelijk een fraudeur is.

Indien het inderdaad om een fraudeur gaat, verzoeken wij je om dit account te rapporteren en de gebruiker te blokkeren. Wij zullen hetzelfde doen en al onze Discord gebruikers op de hoogte brengen van de situatie. Samen houden wij onze community veilig!

Was dit een antwoord op uw vraag?