Alle collecties
Wallets
Eigen wallet: waarom je eigen crypto beheren?
Eigen wallet: waarom je eigen crypto beheren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun eigen wallet te gebruiken in plaats van hun cryptovaluta op een exchange te bewaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Beveiliging: Hoewel veel exchanges beveiligd zijn, is er altijd het risico dat ze gehackt kunnen worden. Door je cryptovaluta in je eigen wallet op te slaan, neem je dit risico weg.

  2. Controle: Als je je cryptovaluta op een exchange bewaart, heb je geen directe controle over je munten. Als de exchange failliet gaat of je account geblokkeerd wordt, kan je niet meer bij je munten. Als je ze in je eigen wallet opslaat, heb je altijd de controle.

  3. Privacy: Sommige exchanges verzamelen veel persoonlijke informatie van hun gebruikers, zoals je naam, adres en identiteitsbewijs. Door je cryptovaluta in je eigen wallet op te slaan, behoud je meer privacy.

  4. Gemak: Als je je cryptovaluta in je eigen wallet op slaat, hoef je je niet aan te melden op een exchange en hoeft je geen gebruik te maken van hun diensten. Je kunt direct vanuit je wallet transacties uitvoeren.

Was dit een antwoord op uw vraag?