Cryptovaluta kopen bij Binance:

  1. Ga naar Binance.com/nl en log in. Mocht je hier nog geen account hebben, kijk dan op deze pagina. Of maak via deze pagina zelf een account aan.

  2. Ga naar ‘Crypto kopen’ en klik op ‘bankstorting’.

  3. Kies hier een betaalmethode en betaal. Als de betaling is voldaan krijg je euro’s in je wallet gestort. Met deze euro kan je bepaalde cryptovaluta aankopen, in dit voorbeeld laten we bitcoin zien, echter kan je dit ook toepassen met andere coins. Let op, niet alle coins kunnen aangekocht worden met euro. Coins kunnen wel aangekocht worden met bitcoin.

  4. Ga naar ‘exchange’

5. Zoek rechts het handelspaar BTC/EUR op. Dit betekend dat BTC tegen euro verhandeld kan worden in dit paar en vice versa.


6. Ga door naar het aankoopveld. Hier zie je verschillende velden. Links het koop gedeelte en rechts het verkoop gedeelte. Om aan te kopen hebben wij natuurlijk het ‘koop’ veld nodig. Geef hier onder ‘Prijs’ aan voor welke koers je wilt aankopen. De huidige koers is live te volgen op de grafiek of aan de linkerkant van je scherm.

7. Geef vervolgens op voor hoeveel euro aan bitcoin je wilt kopen in het veld ‘Totaal’. Het aantal bitcoin dat je kan kopen met dat bedrag wordt dan automatisch voor je berekend.

8. Controleer of alles klopt en klik op ‘Koop BTC’.

9. De order is geplaatst op de markt. Het kan zijn dat deze niet direct wordt uitgevoerd door de markt, aangezien de koers net gestegen is op dat moment. Er zijn twee dingen die je kunt doen op zo’n moment.


9.1. Je order annuleren en het opnieuw proberen. Je kan je order annuleren onderaan de pagina bij ‘Openstaande orders’. Als je je bestelling geannuleerd hebt kan je weer bij stap 6 beginnen. Het risico wat je hier loopt is dat je voor hoger koopt, terwijl de koers misschien later terug zou zijn gezakt naar de koers die je in eerste instantie had opgegeven.

9.2.Wat je ook kunt doen is wachten, de kans is groot dat de koers tijdelijk weer zakt en wel de prijs raakt waarvoor jij de cryptocurrency wil kopen. Het risico wat je hiermee loopt is dat de koers niet meer zakt en je order niet wordt uitgevoerd.


10. De aankoop is gelukt! Ter bevestiging kan je altijd nog even je wallet kijken of de coins erin staan. Dit doe je door rechtsboven naar ‘wallet’ te gaan en dan op ‘Spot’ te klikken. Mochten de coins niet in je wallet staan, dan is er een kans dat de order nog niet is uitgevoerd. Dit kan je controleren door te kijken bij de ‘Openstaande orders’ als omschreven in stap 9.1.

Heb je het antwoord gevonden?